Werkwijze

Afspraken kunnen uitsluitend telefonisch gemaakt worden. Dat geeft mij een eerste gelegenheid om te beoordelen of acupunctuur een passende behandeling voor de klacht is.

Na het inplannen van de afspraak stuur ik per e-mail een bevestigingsbrief met daarin onder andere een lijstje van dingen die meegenomen moeten worden zoals een geldig identiteitsbewijs, het verzekeringspasje met het Burger Service Nummer (BSN) en twee grote badlakens voor op de behandeltafel (voor eigen comfort en hygiëne). Vóór de eerste behandeling is het nodig om de intake vragenlijst in te vullen en te verzenden. Deze vragenlijst bevat een aantal vragen over de klacht, maar ook over eventuele andere aandoeningen, medicijngebruik, allergieën, de medische voorgeschiedenis etc.

Tijdens het eerste consult bespreek ik de ingevulde vragenlijst met de patiënt en neem aanvullend een uitgebreide vragenlijst door, gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Op deze manier krijg ik een zo compleet mogelijk beeld van de patiënt en de klacht(en), zowel westers-regulier als via de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vervolgens voel ik de pols en bekijk de tong om de diagnose af te ronden. Tenslotte stel ik een behandelplan op en kan de acupunctuurbehandeling beginnen. Na het plaatsen blijven de acupunctuurnaalden gemiddeld een half uurtje zitten. Bij het volgende consult vraag ik naar de reactie op de behandeling en pas deze zo nodig aan. Na enkele (meestal) wekelijkse behandelingen zal duidelijk worden of acupunctuur het gewenste effect heeft. Op geleide hiervan wordt een vervolgbeleid afgesproken.

Vragenlijst

Intake vragenlijst